Povești împărtășite privind compostul la Târgul de produse alimentare locale și expoziția de artizanat organizat de comuna Gălești

Povești împărtășite privind compostul la Târgul de produse alimentare locale și expoziția de artizanat organizat de comuna Gălești
adaugat 08 Sep 2021
Distribuie
La finele săptămânii trecute, mai exact sâmbăta, în data de 4 septembrie, Primăria comunei Gălești a organizat Târgul de produse alimentare locale și expoziția de artizanat, eveniment în cadrul căruia, prin intermediul ADI Ecolect Mureș și a Asociației Focus Eco Center, s-au ținut prezentări privind modalitățile de realizare a unui compost de calitate în propriile gospodării.

Povești împărtășite privind compostul la Târgul de produse alimentare locale și expoziția de artizanat organizat de comuna Gălești
Invitatul și partenerul ADI în derularea campaniei de informare privind importanța compostului, Domnul Hajdu Zoltan – coordonatorul general al activităților din cadrul organizației neguvernamentale de protecția mediului Focus Eco Center, organizație care promovează principiile dezvoltării durabile, a creat pârghii informaționale între ceea ce înseamnă conceptul de sustenabilitate și redirecționarea de la depozitare a deșeurilor biodegradabile generate la nivelul comunei Gălești, prin realizarea de compost.
În timpul desfășurării târgului, cei prezenți, atât localnicii, cât și vizitatorii, au primit flyere realizate de către ADI Ecolect Mureș din conținutul cărora au beneficiat de îndrumări concrete pentru realizarea unui compost care să aducă rezultate, indiferent de amploarea activităților agricole sau de grădinărit desfășurate. Totodată, reprezentanții ADI Ecolect Mureș au avut reale bucurii atunci când au aflat că o parte dintre legumele, dar și florile expuse înspre vânzare de către localnicii prezenți în cadrul Târgului, s-au dezvoltat într-un mod gustos și sănătos și ca urmare a realizării de compost în unitățile individuale primite de localnicii UAT Gălești prin intermediul proiectului SMID Mureș.
Și pe această cale dorim să mulțumim Primăriei Gălești pentru suportul acordat constant în ceea ce privește inițiativele pe care le dezvoltăm privind reducerea cantităților de deșeu generate în perimetrul comunei și a satelor arondate.
Sub îndrumarea imboldului “CULTIVĂ. HRĂNEȘTE-TE. COMPOSTEAZĂ. REPETĂ”, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Ecolect Mureș vă încurajează în continuare să încercați, înainte de a renunța, astfel încât să reușim să facem posibilă întoarcerea tradițiilor și a compostului la noi acasă.

Echipa
ADI Ecolect Mureș

Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Ecolect Mures

ASOCIAȚIA DE DEZVOLTARE INTERCOMUNITARĂ ECOLECT MUREȘ

Webdesign by SigmaNet