“Eco-Campioni” printre noi

“Eco-Campioni” printre noi
adaugat 30 Aug 2022
Distribuie
Deși știm cu toții că deșeurile abandonate în natură, lângă drumuri, râuri au un efect negativ asupra naturii atât din punct de vedere estetic, cât și din punct de vedere al protecției mediului, aceste deșeuri încă apar în natură distrugându-l.
“Eco-Campioni” printre noi
Având încredere în puterea exemplelor pozitive, am dori să împărtășim o poveste mică, dar cu atât mai importantă, care ne-a fost adusă în atenție de angajații primăriei Bălăușeri. Această poveste este dovada faptului că vor exista mereu oameni care lucrează în beneficiul comunității, care își sacrifică timpul liber pentru un mediu mai curat. Suntem de acord cu ideea că scopul ar fi să oprim poluarea naturii, deoarece deșeurile abandonate de obicei nu sunt adunate de cei care le-au aruncat, dar credem că și această poveste poate contribui la conștientizarea populației.
    De data aceasta patru copii s-au săturat că locul lor de joacă s-a transformat încet-încet într-un depozit de gunoi, așa că s-au apucat să curețe malul pârâului cu o atitudine exemplară. Sacii plini de gunoi au fost așezați lângă podul aflat în apropiere pentru a fi transportați de către firma de salubrizare. Povestea a ieșit la iveală când au fost verificate camerele de supraveghere din cauza unei sesizări referitor la deșeuri abandonate, și a reieșit faptul că nu este vorba despre abandonarea deșeurilor, ci de o acțiune voluntară. Nimic nu dovedește mai bine că această acțiune a fost una de bună voie, decât faptul că a fost necesar o adevărată cercetare pentru a găsi “făptuitorii” acestei inițiative. Ei sunt Magyarósi Zsanett, Magyarósi Edvárd, Fehér Zsuzsa și Bakó Cecilia și Máté Márk. Copii ne-au povestit că această acțiune a provenit dintr-o idee comună pentru a face ceva util și  nu a fost prima  lor astfel de acțiune. La cea mai importantă întrebare, dacă nu au regretat că și-au sacrificat timpul liber, ei au răspuns că după colectarea deșeurilor a mai rămas timp și pentru joacă. Acest răspuns poate fi exemplar pentru noi toți, deoarece avem tendința de a folosi lipsa timpului ca scuză, dar așa cum demonstrează și această poveste, totul este doar o chestiune de atitudine. Împreună cu primăria Bălăușeri am acordat o mică recompensă, deoarece considerăm că acest act exemplar merită recunoaștere.
    Această poveste ne-a inspirat să lansăm campania noastră “Eco-Campioni printre noi” al cărei scop este să găsim și să prezentăm oamenii din jurul nostru care fac eforturi în scopul menținerii curățeniei publice. Considerăm că acest caz nu este unic, așa că încurajăm pe toată lumea să ne anunțe dacă cunosc cazuri similare, astfel încât să putem împărtăși povestea.
“Eco-Campioni” printre noi

Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Ecolect Mures

ASOCIAȚIA DE DEZVOLTARE INTERCOMUNITARĂ ECOLECT MUREȘ

Webdesign by SigmaNet